fredag den 26. august 2011

Efterlønsordning- for de nedslidte ........

Jeg forstår ikke diskussionerne om efterlønsordningen, eller, jeg forstår ikke grundlaget for at ville bevare efterlønsordningen.
Efterlønsordningen er en ordning, borgere der er medlem af en a-kasse har kunne melde sig på, med formålet at kunne vælge ikke at ville arbejde mere når man bliver 60 år. Det er altså ikke en ordning:
- der kun henvender sig til borgere med hårdt fysisk arbejde, den henvender sig til alle der er medlem af en a-kasse, uafhængigt af hvilket job du varetager
- der henvender sig til alle, er du ikke medlem af en a-kasse, så er du ikke aktuel for ordningen

Jeg synes det er unfair at tale om den som en ordning til brug for de der er nedslidt.Jeg har ex selv betalt til denne ordning, til trods for at jeg ikke er i målgruppen for at blive nedslidt af fysisk hårdt arbejde. Jeg kan, hvis ordningen forbliver uændret, derimod vælge at melde mig ud af arbejdsmarkedet, alene af den årsag at jeg ikke har lyst til at yde mere til samfundet, jeg kan strengt taget sætte mig tilbage og leve for mange flere penge end jeg har indbetalt. Og så har jeg ikke nævnt hvor mange år jeg måske har modtaget su inden jeg overhovedet begyndte at deltage aktivt på arbejdsmarkedet.
Til gengæld sikrer den intet, absolut intet, til de der ikke har valgt eller haft muligheden for at være medlem af en a-kasse, men måske stadig er nedslidt.

Jeg forstår ikke at man ikke taler socialreformer istedet, for er man virkelig så nedslidt at man ikke længere kan arbejde, så bør det altså ikke være afhængigt af en efterlønsordning eller ej. Kan man ikke arbejde mere, bør man få hjælp- forsikret eller ej.

Men, jeg er samtidig af den opfattelse, at alle, generelt set, kan yde noget for de evt. offentlige ydelser vi modtager. Jeg tror på at det er både helbredende og livgivende at vide sig vigtig, vide sig at der er brug for os alle, også selv om det er meget lidt nogle vil være istand til at yde.

Vi bliver også ældre og ældre, hvilket for mig også betyder at vi skal arbejde længere tid. Og, al den viden de som har været på arbejdsmarkedet i mange år, den synes jeg er ærgelig ikke skal fastholdes så længe som muligt.

"Efterlønsordning- for de nedslidte"? Nej, for mig at se er det en ordning for særligt udvalgte, og skide forkælet for mange!

4 kommentarer:

 1. nu er jeg igen igen så enig med dig, måske skulle du vidre på Borgen og fortælle hvad vi mener !!!!

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke sikker på de vil ha mig, det er uden tvivl for simpel en tilgang jeg har til mange emner:(

  SvarSlet
 3. Hejsa,
  kan kun være enig med dig, men du glemmer lige en enkelt væsentlig pointe som ikke rigtig har været fremme i efterlønsdebatten. Hvis vi ser på ungdomsarbejdsløsheden for unge i Europa, er Danmark det land eller blandt de lande i Europa der er lavest placeret. Her mener jeg at efterlønnen spiller ind og mener jeg er vigtigere end at ældre mennesker kan fratræde tidligere.
  Mener selv at politikerne skulle have lavet en "flexibel og nemt regulerbar" efterlønsordning i stedet for enten at ville afskaffe eller bibeholde den nuværende:-)
  Når du kommer til Fyn næste gang kan du jo snakke med jyden om dette:-)
  Hilsen Søren

  SvarSlet
 4. Ungdomsarbejdsløsheden er på flere planer et stort problem, det er jeg helt enig i, og jeg skal ikke kunne sige om en bevarelse af efterlønnen vil kunne løse dette. Det ligger mig dog svært at tro, at det skaber mere vækst og derved flere arbejdspladser, ved at lade endnu flere arbejdsdygtige mennesker leve af en offentlig ydelse.
  Aktuel problemstilling, som kun bliver endnu mere interessant jo flere perspektiver og holdninger der puttes på.
  Jeg vil glæde mig til at tale med dig om dette Søren, din viden vil uden tvivl give mig endnu mere grundlag for refleksion, over én af de mange udfordringer vi alle på en eller anden måde har andel i og ansvar for at løse:)
  Kram lige hende damen i huset fra mig, jeg ved du er god til det:o)

  SvarSlet